Home SRLJ ROLJ

Nieuws

Reunie Orkest Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

roljoprichting1

We zitten aan de keukentafel van Emile Hermkens in Neeritter met drie man van de lichting 66-1. De laatste lichting die achttien maanden muziek heeft gemaakt in Venlo: 253 (!) optredens in achttien maanden. „Drie maanden later werd het volgende korps opgeheven.”

Behalve

Lees meer...

 

Zilveren jubileum Reünie-Orkest Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

rolj

Het Reünie-Orkest Limburgse Jagers bestaat in 2017 vijfentwintig jaar en viert dat met een Tour door Limburg. De opening van het jubileumjaar vindt plaats op 17 december aanstaande in de Harmoniezaal te Linne met de Opmaot. Het korps nodigt alle oud-leden van harte uit om vanaf 13.30 u. de opening van het jubileumjaar op 17 december mee te vieren en vraagt hen om zich vóór 1 december via mail op te geven bij info@rolj.nl of per post bij ROLJ p/a Driessensstraat 48, 6015 AH Neeritter.

 

Lees meer...

 

Gedicht Wiel Roeselaar

AddThis Social Bookmark Button

 Gedicht van Wiel Roeselaar voorgedragen door Piet Aben onder begeleiding van Gresford, The miners hymn gespeeld door Reunie Orkest Limburgse Jagers te Voerendaal op 24 oktober 2015.

 

 

Koninklijke onderscheiding voor Raymond Jennen

AddThis Social Bookmark Button

raymond-2

Burgemeester Sjraar Cox reikte op zondag 28 juni een Koninklijke onderscheiding uit aan Raymond Jennen uit Grevenbicht. De heer Jennen ontvangt zijn

Lees meer...

 

Limburgse Veteranendag Roermond

AddThis Social Bookmark Button

veteraanroermond4

Tijdens de herdenkingsceremonie van de Limburgse Veteranendag in Roermond, was er de muzikale ondersteuning van het Reunie Orkest Limburgse Jagers.

 

 

 

veteraanroermond2

veteraanroermond1

veteraanroermond6
veteraanroermond3
veteraanroermond5

 

Zomerwende concert ROLJ

AddThis Social Bookmark Button

zonnewende1

Op zondag 22 juni 2014 werd in Linne het zomerwende concert gegeven door het Reunie Orkest Limburgse Jagers. Dit openluchtconcert werd samen gehouden met Koninklijke Harmonie Lentekrans uit Linne. Beide dirigenten, Jos Stoffels (ROLJ) en Jos Simons (Lentekrans) gaven met hun orkest en harmonie het beste uit hun repertoire.

 

 

zonnewende6

zonnewende5
zonnewende4
zonnewende3
zonnewende2

 

20 jaar reunie orkest

AddThis Social Bookmark Button

20jaarorkest1

Op vrijdag 7 juni heeft ons Reunie-orkest in aanwezigheid van velen waaronder Gouverneur Bovens en Burgemeester Scholten en hun echtgenoten haar 20 jarig bestaan gevierd met een lustrumconcert in de schouwburg in Venlo samen met het mannenkoor Venlona.  Voorafgaande werd het orkest op het stadhuis ontvangen waarna zij in goed gebruik “door de straten van het mooie Limburgse land” , ditmaal de binnenstad van Venlo marcheerden.

 

 

 

 

  

20jaarorkest

 

Nieuwsbrief ROLJ

AddThis Social Bookmark Button

Nieuwsbrief Reünie-Orkest-Limburgse Jagers

 

Hallo Muziekvrienden en vriendinnen van het Reünie-Orkest Limburgse Jagers, met veel plezier sturen we de 19e Nieuwsbrief van ons Reünie Orkest Limburgse jagers.

De Nieuwsbrief 19 bestaat uit 6 pagina’s, klik hier om de nieuwsbrief te openen.


Kijk voor het laatste nieuws van het Reünie Orkest Limburgse Jagers op www.rolj.nl.
Zijn er uwerzijds op- en/of aanvullingen, heeft u nieuws of een leuk verhaal, of wilt u reageren op de Nieuwsbrief, laat het ons weten en stuur deze dan naar onderstaand Postadres of naar het emailadres: nieuwsbrief.rolj@kpnmail.nl

 

De redactie wenst u veel leesplezier toe.

 

Wij wensen u vrolijke paasdagen.

 

Met muzikale groet,

De redactie:
Frans Stoffels
Martin Hanssen

 

ROLJ concertavond te Linne

AddThis Social Bookmark Button
embleem-rlj
Het Reunie Orkest Limburgse Jagers organiseerde op zaterdag 19 januari in het thuishonk De Harmoniezaal te Linne een concertavond. Te gast waren de Koninklijke Harmonie De Lentekrans Linne onder leiding van Jacques Claessens en de Brassband Merum onder leiding van Patrick Spelthaen. Het was een leuke concertavond met veel variatie op de lessenaars.

De voorzitter van het ROLJ deed het welkomstwoord en het orkest opende het concert onder leiding van dirigent Jos Stoffels traditioneel met de Limburgse Jagersmars van Jo Jochems. Vervolgens werd het accent verschoven naar Afrika met de werken African Symphony en de mars Army of the Nile (Kenneth J. Alford) Een prachtig rustpunt in het concert was het werk Dimitri (Rodney Newton) waarin Jean Pisters op bugel soleerde. Met de Böhmischer Traum (Norbert Gälle) werd het programma vervolgd om daarna helemaal los te gaan in de snelle mars In Storm and Sunshine (John Clifford Heed). Geheel volgens traditie werd ook dit concert besloten met onze Regimentsmars. Erelid van het ROLJ, oud-kapelmeester Alwin Liew-On, die met zijn echtgenote aanwezig was, viel de eer te beurt deze mars te dirigeren. Uiteraard deed hij dat met veel verve.

De beide andere orkesten speelden eveneens gevarieerde, goed in het gehoor liggende (film-)muziek van o.a. Spaanse , Russische en Anglo-Amerikaanse origine.

Raymond Jennen,
Comm. Muziek SRLJ
 

Reünie Muzikanten Limburgse Jagers te Grubbenvorst

AddThis Social Bookmark Button

roljgrubben

De Reünie van de oud-muzikanten van de tamboer-, klaroen- en fanfarekorpsen van het Regiment Limburgse Jagers op zaterdag 12 mei te Grubbenvorst mag een mooi succes genoemd worden.

Op het prachtige terrein van de plaatselijke Schutterij St. Jan stond een geschikte feesttent met alle faciliteiten. De organisatie was al rond 08.30 uur present, net als good-old Jo Jochems jr en vanaf 09.40 uur kwamen de eerste reünisten. Al snel was de tent tafereel van zoektochten naar bekende en onbekende gezichten. Deze entree duurde ongeveer tot 11. 20 uur toen de organisatie bij monde van Raymond Jennen (Commissaris Muziek van de St. Regt. Limburgse Jagers) het welkomstwoord deed. Helaas moest hij diverse ‘kopstukken’ van Stichting en Regiment/Bataljon afmelden zoals bv. de Regimentscommandant, die als Bataljonscommandant verplichtingen had bij de Landmachtdagen te Oirschot.

 

Lees meer...

 
Meer artikelen...