Home VVRLJ Missies Herdenking gevallen LJ'ers

PostHeaderIcon Herdenking gevallen LJ'ers

AddThis Social Bookmark Button

Op dinsdag 6 april heeft de 42 (NLD) Battle Group Limburgse Jagers stil gestaan bij het overlijden van de Sgt1 Robert Donkers en de Sld1 Azdin Chadli.

De Sgt1 Robert Donkers kwam in 2007 tijdens een tragisch ongeval met een Patria in Uruzgan om het leven. Hij vervulde toendertijd de functie van algemeen militair verpleegkundige binnen Battle Group 3.

De Sld1 Azdin Chadli kwam precies een jaar geleden om het leven toen Kamp Holland werd bevuurd met 107mm raketten. Tijdens deze beschieting raakten 5 andere militairen (waarvan 4 limburgse jagers) gewond.

"6 april is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Regiment Limburgse jagers. Onze gedachten gaan vandaag met name uit naar de nabestaanden van onze overleden Regimentsgenoten", aldus de commandant Battle Group, de overste Klein Schaarsberg.

Zowel op Camp Hadrian in Deh Rawod als op Kamp Holland in Tarin Kowt werd een herdenkingsceremonie gehouden. Na een korte toespraak werd 1 minuut stilte in acht genomen. Na het leggen van de krans bij het monument werd het Wilhelmus ten gehore gebracht. Op beide kampen zijn alle namen van de in Uruzgan overleden Nederlandse militairen geplaatst op een speciaal voor Task Force Uruzgan ontworpen

monument.