Home VVRLJ Missies Mariniers 42 (NLD) Battle Group LJ omgekomen in Uruzgan

Mariniers 42 (NLD) Battle Group LJ omgekomen in Uruzgan

AddThis Social Bookmark Button

De Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft dat zaterdagavond in Den Haag bekendgemaakt. Het gaat om de korporaal van de mariniers Jeroen Houweling (29) en Marc Harders (23).
Een 21-jarige militair raakte gewond. Zijn toestand is stabiel.De commandant van de Task Force Uruzgan, generaal Kees van den Heuvel, heeft zondag tijdens een bijzonder appel zijn troepen toegesproken naar aanleiding van het overlijden van de twee mariniers, Jeroen Houweling en Marc Harders.
 
De twee kwamen zaterdag om het leven doordat hun voertuig in de Afghaanse provincie Uruzgan op een bermbom reed. Luitenant-kolonel Huub Klein Schaarsberg sprak in besloten kring de getroffen eenheid toe.

Het is triest dat we twee maten verliezen. We moeten elkaar steunen en zo goed mogelijk verder gaan. We zullen op gepaste wijze afscheid van hen nemen, aldus Klein Schaarsberg.
Het is natuurlijk vreselijk om dit bericht thuis te moeten ontvangen als partner, kind, vriend of familie. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar hen, voor wie dit verdriet enorm moet zijn. Ook leven we mee met de getroffen eenheid, de Battle Group, aldus generaal Van den Heuvel.
 
Militairen kunnen zondag een bezinningsmoment bijwonen en het condoleanceregister in de kapel van Kamp Holland tekenen.