Home VVRLJ Missies Militairen staan stil bij omgekomen collega´s

Militairen staan stil bij omgekomen collega´s

AddThis Social Bookmark Button

20100418-1

Commandant Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Kees van den Heuvel, sprak vandaag tijdens een bijzonder appel zijn troepen toe naar aanleiding van de gisteren overleden militairen korporaal van de mariniers Jeroen Houweling en marinier Marc Harders. Tegelijkertijd sprak de commandant van de Battle Group, luitenant-kolonel Huub Klein Schaarsberg in besloten kring de Battle Group toe.

Luitenant-kolonel Huub Klein Schaarsberg: “Het is triest dat we twee maten verliezen. We moeten elkaar steunen en zo goed mogelijk verder gaan. We zullen op gepaste wijze afscheid van hen nemen.” Hij benadrukte ook te moeten stilstaan bij het thuisfront dat een echtgenoot, vader, zoon en vriend verliest.
Generaal Kees van den Heuvel: “Het is natuurlijk vreselijk om dit bericht thuis te moeten ontvangen als partner, kind, vriend of familie. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar hen, voor wie dit verdriet enorm moet zijn. Ook leven we mee met de getroffen eenheid, de Battle Group.” Nadat alle militairen een minuut stilte in acht namen voor de gesneuvelde militairen, kunnen zij vanmiddag het bezinningsmoment bijwonen en het condoleanceregister in de kapel van Kamp Holland tekenen.
 
Kandahar Airfield
 
20100418-2
Op Kandahar Airfield (KAF) is geschokt gereageerd op het overlijden van de militairen.Gisteravond heeft contingentscommandant Henk Itzig Heine tijdens een eerste bijzonder appel de Nederlandse militaire gemeenschap op KAF op de hoogte gebracht van het trieste nieuws. Tijdens dit appel werd bij de Nederlandse vlag ceremonieel een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de omgekomen collega’s en hun nabestaanden.
 
Vandaag is het condoleanceregister op KAF geopend in de Churchroom van de Echos. De contigentscommandant en commandant Air Task Force kolonel-vlieger Jos Leenders betuigden het eerst hun medeleven aan de nabestaanden: "Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de IED aanslag gisteren op Jeroen en Marc. Zij hebben het hoogste offer gegeven voor vrede en veiligheid in dit verscheurde land dat hunkert naar vrede.
Wij willen mede namens alle Nederlandse militairen op Kandahar Air Field en in Kabul ons medeleven betuigen met dit grote verlies. Onze gedachten gaan uit naar het gezin, familie en vrienden van Jeroen en Marc. Wij wensen u allen heel veel sterkte de komende dagen en bij het verwerken van dit grote verlies. Weet dat de hele gemeenschap hier op KAF en in Kabul intens met u meeleeft.”