Home VVRLJ Missies Telegraaf.nl start ‘Dagboek van Onze Helden’

Telegraaf.nl start ‘Dagboek van Onze Helden’

AddThis Social Bookmark Button

Op Telegraaf.nl begint maandag 17 mei een online videoserie over de laatste lichting militairen die in Afghanistan dient terwijl Nederland leidende natie in Uruzgan is. De serie is getiteld: 'Dagboek van onze Helden'.

 

De serie wordt met camera's van De Telegraaf gefilmd door militairen zelf. Door hun ogen kan de kijker rechtstreeks ervaren wat het betekent op missie in Afghanistan te zijn. 'Dagboek van onze Helden' geeft zonder opsmuk een realistisch beeld van het werken en leven van onze militairen en burgers op missie.
De camera’s gaan onder meer mee met een Bushmaster chauffeur, mariniers op patrouille, een chirurg en verpleger aan het werk in het ziekenhuis op Kamp Holland en een politiek adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
“Niemand kan het verhaal beter vertellen dan de mensen zelf. Zij ervaren dagelijks hoe het is om in Afghanistan met de opbouw van het land bezig te zijn”, aldus Commandant der Strijdkrachten, Peter van Uhm. “Dankzij dit unieke videoproject wordt hun werk inzichtelijk gemaakt. Het geeft onze mannen en vrouwen de mogelijkheid hun verhaal te vertellen.”
‘Dagboek van onze Helden’ wordt 6 weken lang op maandag, woensdag en vrijdag uitgezonden op Telegraaf.nl.