Home VVRLJ Nieuws Invictus games 2018

Invictus games 2018

AddThis Social Bookmark Button

inv games 3

“Dit doe je niet voor jezelf, niet voor je familie en niet eens voor je land, Dit doen jullie voor de Invictus-generatie, een nieuwe generatie veteranen.”

 

Met die woorden opende de Britse prins Harry de vierde editie van de Invictus Games. Dit keer in het Australische Sydney.

 

 

inv games 2

De Invictus Games zijn bedacht door de Britse prins, zelf een Afghanistan-veteraan. Het evenement is bedoeld voor militairen die in dienst lichamelijk of mentaal gewond zijn geraakt. “Maar het is ook bedoeld voor hun vrienden en families, wier levens ook zo zijn veranderd”, zei prins Harry.

 

 

 

 

inv games 1

De invictus games worden dit keer gehouden in Australie en ook Nederland heeft een ploeg afgevaardigd. Nederland doet mee aan diverse onderdelen zoals atletiek, rolstoeltennis, zitvoetbal en zwemmen, maar de lijst is langer. Lees meer over onze ploeg "down under" op de website van defensie. Klik hier om naar de pagina van de invictus games te gaan.

Lees ook de verhalen van een aantal deelnemers aan de Invictus Games 2018 in Australië.   

 

 

inv games 5

“24 Nederlandse sporters. 24 helden.” Zo betitelde Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer de (oud-)militairen die namens ons land uitkomen op de Invictus Games in Sydney, Australië.

Doelen stellen, is volgens CDS Bauer het belangrijkst bij de Invictus Games. “Jullie gaan dit mét elkaar doen. Niet voor de medaille, maar vooral voor de overwinning op jezelf. Ieder van jullie heeft ervaren dat zijn of haar leven is veranderd. Maar jullie hebben de kracht gevonden om door te gaan. Om jezelf opnieuw uit te vinden. Dat maakt jullie nog grotere helden dan jullie al waren.”

 

inv games 4