Home VVRLJ Nieuws Nieuwe versie app voor veteranen

Nieuwe versie app voor veteranen

AddThis Social Bookmark Button

unit victor

Hans Nagtegaal heeft speciaal voor veteranen een app ontwikkeld. Ex-militairen houden hun onderlinge band in stand en kunnen op elkaar terugvallen in moeilijke tijden.

 

Veteranen die psychisch in de knel komen, kunnen rekenen op professionele hulp. Maar het kan soms lang duren voordat een ex-militair zelf aan de bel trekt. Een nieuwe app, bedacht en ontwikkeld door Hans Nagtegaal, kan daar voortaan bij helpen.

 

unit victor 1

De app en het platform dat erachter schuilgaat, heet 'Unit Victor' en werd afgelopen week gepresenteerd tijdens de Invictus Games, het sportevenement voor militairen die tijdens hun dienst gewond raakten. De Invictus Games werden dit jaar in Sydney gehouden. Nagtegaal 'overhandigde' de app aan Hans van Griensven, inspecteur-generaal van de Nederlandse krijgsmacht.


Veteranen kunnen zich aanmelden via hun militaire registratienummer en kunnen dan met elkaar contact zoeken.

 

De gratis app is nu in de lucht, maar nog lang niet uitontwikkeld. De app is alleen toegankelijk via de mobiele telefoon. Dat biedt de mogelijkheid om ook andere data te registreren. Denk aan een telefoongebruik, stappenteller, slaapritme. Het kunnen indicatoren zijn van hoe het met je gaat, en of er wellicht iets mis is. De gegevens zijn uiteraard alleen door de gebruiker te zien, maar kunnen aanleiding zijn om het gesprek te zoeken.

 

Je kunt de app downloaden via de website van No Worries Company.