Home VVRLJ Nieuws Verslag oprichting VVRLJ

Verslag oprichting VVRLJ

AddThis Social Bookmark Button

Vijf november twee duizend elf  VVRLJ een feit.

5 november 2011,  11 uur 56 wordt in de geschiedenisboeken van de LIMBURGSE JAGERS opgenomen als de datumtijdgroep  waarop de Veteranen Vereniging Regiment Limburgse jagers (VVRLJ) een feit is.

In het voortraject naar deze datum is al  gebleken, dat als wij ons als Limburgse Jagers met een uitzendverleden niet verenigen,  wij per  1 januari 2013 geen gebruik kunnen maken van de faciliteiten die het veteraneninstituut, maar ook die van Clas ons bieden.
Derhalve zijn achter de schermen een aantal mannen  als interim-bestuur bezig geweest onder bezielende leiding van de huidige RC Lkol Marc Jacops om de opzet doestelling en inhoud van de 5e november  vorm te geven.

 

De opkomst op de zaterdag was in het begin ondanks de vraag om opgave vooraf onduidelijk.
Maar na enige opstartperikelen kwamen we met het bestuur tot de conclusie dat we zo’n dikke 100 personen hadden weten te bewegen en motiveren om deel uit te maken van een memorabele dag.
Goed om als oud BA weer eens wat bekende koppen uit een recent maar ook verder verleden gedag te zeggen.  Ook een van de doelstellingen voor de opgerichte VVRLJ, ontmoeten, een lach en een traan delen, oog hebben voor elkaar en er zijn voor elkanders verhalen.
Na een plak cake en een bak koffie, werd eenieder na het openingswoord door de huidige BC verzocht om te verplaatsen naar de filmzaal alwaar de oprichtingsvergadering VVRLJ zou plaatsvinden.

Als interim-voorzitter VVRLJ  heeft de Lkol Huub Klein Schaarsberg een uiteenzetting gegeven van het waarom en hoe de VVRLJ er uit zou moeten komen te zien. U kunt een en ander  in de presentatie aangaande dit onderwerp die op de website staat nog eens op uw gemak bezien.

Er waren na de uiteenzetting van de Vz slechts een paar vragen; Hoe kunnen we de betaling vanuit het buitenland eenvoudiger opzetten?  Wie behartigd de belangen van individueel uitgezondenen?
Als er al een statuut Veteranenvereniging is kunnen we deze dan niet kopiëren, dit scheelt in de notariële kosten?

Na deze beantwoord,  en of toegelicht te hebben, werd door handopsteken verzocht om akkoord te gaan met het oprichten van de VVRLJ. Unaniem was dit om 11.56 uur een feit.

Yes, we hebben dus een nieuwe vereniging en het verzoek is uiteraard aan u om in zo groot mogelijke getallen lid te worden van onze Veteranenvereniging.

Ook werd er uiteraard tbv de transparantie verzocht om een Penningmeester, en een kascontrolecommissie. Die hebben we gevonden en ik zal aan het eind van mijn betoog afsluiten met een opsomming van personen en hun functie binnen het VVRLJ.

Nadat de munten en de nieuwe verantwoordelijken hierin bekend waren geworden, is de vergadering gesloten en zijn we nadat het gezelschap de CV-90 kon bekijken begonnen aan een rijstmaaltijd welke we hebben laten zakken onder het genot van een borrel of een frisje.

Al met al een vruchtbare maar zeker ook memorabele dag voor de Limburgse jagers van toen en van nu.

 Het interimbestuur
VZ  Lkol Huub Klein Schaarsberg
Lid Lkol Mark Jongejan
Lid Lkol bd Cees  van der Ploeg
Lid Aooi  van Hoof
Penningmeester VVRLJ miv 5 nov 2011
Maj Jaap Wijn
Kascontrolecomissie VVRLJ
Smi Gerard Theunissen
Kap ..  van Nuland
Lkol bd Jan van Ommen

Vrijwilligers die zich hebben opgegeven tbv zitting nemen in de Ledenraad
Sgt1 Remy Erbe
LJ William Hendriks
LJ Eli Hermsen
Lkol Ramon Jansen
Kap Arne van Nugteren
Lkol bd Ferry Tummers
Kpl bd Walter Vet
Maj Paul Wijn
Maj Dave Hoff

Vrijwilligers die zich hebben opgegeven tbv zitting nemen in het bestuur
LJ Eli Hermsen
Sgt Peter Holsbergen
Lkol Ramon Jansen
Lkol Huub Klein Schaarsberg
Aooi Frans van Hoof
Kap Arne van Nugteren
Kol Rob Querido
Lkol bd Jan van Ommen
Marcel Steenhuis
LJ Michel Topelen

In de hoop u via deze weg voldoende geïnformeerd te hebben, mocht dit niet zo zijn mail dan of stel u vraag aan uw interimbestuur,

Met vriendelijke Limburgse jagersgroet
Uw interim secretaris
Aooi Frans van Hoof

 

Inmiddels zijn er 2 ontwerpen voor een logo.

logovvrlj1

logovvrlj_2