Home VVRLJ Nieuws Veteranenblad Checkpoint

Veteranenblad Checkpoint

AddThis Social Bookmark Button

Actief dienende militairen met veteranenstatus hebben vanaf 25 januari recht op het veteranenblad Checkpoint in digitale vorm. Veteranen die de dienst hebben verlaten, krijgen het blad gewoon in de bus.

De eerste digitale editie is voor iedereen via het internet (veteraneninstituut.nl) te lezen. Dat kan op de computer, maar ook met een iPad of andere tablet. Checkpoint is te vinden in de App Store of de Android Market. In het veteranenblad staat informatie over missies in het heden en verleden, en het biedt veteranenverhalen.

 

Afgeschermde toegang
Vanaf het maartnummer verschaft de combinatie van peoplesoftnummer (inlognaam) en postcode (wachtwoord) gratis toegang tot het blad. Niet-veteranen dienen vanaf maart, net als voor de papieren versie, een betaald abonnement te nemen op de digitale Checkpoint.

Inmiddels zijn ook de voorbereidingen gestart om iedere actieve veteraan in het bezit te stellen van de veteranenpas, het Handboek veteraan en het veteraneninsigne.

 

 

Geachte veteraan,

Op de laatste Veteranendag, 30 juni vorig jaar, heeft de minister van Defensie aangegeven dat ook actief dienende militairen met missie-ervaring zich veteraan mogen noemen. Sindsdien zijn door Defensie en het Veteraneninstituut een aantal voorbereidingen gestart, o.a. om iedere veteraan in het bezit te kunnen stellen van de veteranenpas, het Handboek veteraan en het veteraneninsigne. Zoals de planning nu loopt, wordt in de loop van het tweede kwartaal van dit jaar gestart met de daadwerkelijke verstrekking. Voor veteranen zijn diverse voorzieningen beschikbaar. Deze zijn te vinden op de website van het Veteraneninstituut, www.veteraneninstituut.nl U kunt dan klikken op de kop Erkenning en vervolgens op Veteranenpas.

Een belangrijke voorziening is het veteranenblad Checkpoint, dat 10 keer per jaar verschijnt. De inhoud van Checkpoint is compleet afgestemd op veteranen. U leest informatie over verschillende missies (nu en in het verleden), ervaringen van veteranen, het laatste nieuws, diverse achtergrondverhalen en aanbiedingen. Vanaf 25 januari is Checkpoint ook voor actief dienende veteranen gratis beschikbaar! Speciaal daarvoor is een digitale versie ontwikkeld, met een compleet nieuwe lay out die past bij de nieuwe huisstijl van het Veteraneninstituut. Deze digitale editie is gelijk aan de papieren versie, maar biedt veel extra’s. Zo kan er rechtstreeks worden doorgelinkt naar websites met aanbiedingen speciaal voor veteranen op het gebied van onder meer reizen, boeken, cd’s, dvd’s en verzekeringen. Maar er zijn ook links naar filmpjes en websites met achtergrondinformatie over de onderwerpen in de Checkpoint. Kortom, de digitale Checkpoint informeert je nog vollediger over alles wat voor veteranen interessant is.

Ga nu naar www.veteraneninstituut.nl en klik op de button, rechtsonder op de homepage, voor de eerste digitale versie van Checkpoint. Deze eerste editie van 2013 is ook voor niet-veteranen toegankelijk. Heeft u een I-pad of andere tablet, dan kunt u Checkpoint ook vinden in de App Store of de Android Market. Vanaf het maartnummer komt u via deze routes op een inlogscherm waar u de unieke combinatie van uw peoplesoftnummer (inlognaam) en uw postcode (wachtwoord) dient in te vullen om gratis toegang te krijgen tot Checkpoint. Het peoplesoftnummer vindt u op uw Defensiepas. Niet-veteranen kunnen vanaf het maartnummer, net als voor de papieren versie, een betaald abonnement te nemen op Checkpoint.

Vanaf maart 2013 kunt u het veteranenblad Checkpoint ook op uw privé e-mailadres gaan ontvangen. Tegen die tijd krijgt u bericht welke stappen hiervoor gezet moeten worden.

Dit bericht kan niet beantwoord worden. Vragen kunt u stellen bij het Veteraneninstituut, per email: info@veteraneninstituut.nl of telefonisch: 0343474150 . Ook op de website staat veel informatie.

Met vriendelijke groet,

Namens het Veteraneninstituut
F.J. Marcus, KTZA b.d.