Home VVRLJ Nieuws Digitale Checkpoint

Digitale Checkpoint

AddThis Social Bookmark Button

logovvrlj

Geachte veteraan,

Digitale Checkpoint
Voor alle veteranen in werkelijke dienst is sinds januari het veteranenblad Checkpoint gratis en digitaal beschikbaar. Dit blad verschijnt 10 keer per jaar en de inhoud ervan is compleet afgestemd op veteranen. U leest informatie over verschillende missies (nu en in het verleden), ervaringen van veteranen, het laatste nieuws, diverse achtergrondverhalen en vele aanbiedingen. Deze digitale editie is gelijk aan de papieren versie, maar biedt veel extra’s. Zo kan er rechtstreeks worden doorgelinkt naar websites met aanbiedingen speciaal voor veteranen op het gebied van onder meer reizen, boeken, cd’s, dvd’s en verzekeringen. Maar er zijn ook links naar filmpjes en websites met achtergrondinformatie over de onderwerpen in de Checkpoint. Kortom, de digitale Checkpoint informeert u nog vollediger over alles wat voor veteranen interessant is.Ga voor een eigen exemplaar van deze digitale Checkpoint naar www.veteraneninstituut.nl en klik op de button, rechtsonder op de homepage. Er zijn inmiddels drie nummers beschikbaar. Heeft u een I-pad of andere tablet, dan kunt u Checkpoint ook vinden in de App Store of de Android Market. Via deze routes komt u op een inlogscherm. Voor veteranen in werkelijke dienst is de inlognaam ‘veteranen’, het wachtwoord is ‘checkpoint’. Hiermee krijgt u rechtstreeks gratis toegang tot de digitale Checkpoint. Mocht u uw ervaringen met de digitale Checkpoint willen delen, meld dit dan door een mailtje te sturen naar info@veteraneninstituut.nl of op Facebook.com/veteraneninstituut.

 

U kunt maandelijks op uw privé-emailadres een melding krijgen wanneer de nieuwe Checkpoint er is. Daartoe moet u het Veteraneninstituut machtigen uw privé-emailadres te gebruiken door naar P&O selfservice te gaan, vervolgens naar persoonlijke instellingen en bij Veteraneninstituut vinkjes te zetten.

Voortgang verstrekking veteranenpas
In januari van dit jaar hebben alle militairen die recht hebben op de veteranenstatus - ook wel aangeduid met veteranen in werkelijke dienst - een email ontvangen. Veteranen in werkelijke dienst die in de toekomst terugkomen van hun eerste missie, ontvangen de pas direct na terugkeer. Diegenen die in het (recente) verleden zijn teruggekomen van een missie, ontvangen de veteranenpas op een nog nader te bepalen moment. Hierover zal DCHR binnenkort communiceren. De uitreiking van de eerste 32 passen aan veteranen in werkelijke dienst vindt plaats op 29 juni 2013 tijdens de Nederlandse veteranendag.