Beëdiging en Commando Overdracht

Vrijthof Maastricht 15 september 2022

Beëdiging

Mooi om te zien dat we krijgen wat we verdienen: ondanks de weersberichten vooraf was het de hele dag stralend weer. In de ochtend werden er maar liefst 52 mannen en vrouwen beëdigd op het vaandel van ons Regiment. En dat ook nog eens op een voor ons traditioneel waardevolle locatie, namelijk op het Vrijthof in Maastricht, in front van de Hoofdwacht, waar ruim 40 jaar het Regimentscommando was gevestigd. Met een indrukwekkende speech van Marianne Krist, moeder van de gesneuvelde Elnt Tom Krist, werd erg duidelijk dat dit niet zo maar een ceremonie is, maar dat het veel dieper gaat dan dat. 

Commando overdracht

In de middag werd het commando van het bataljon en het Regiment overgedragen van Lkol Ron Plender aan Lkol Rutger Saathof. Met een duidelijke boodschap van de scheidende commandant aan de hele familie 'de Jager'; blijf vooral jezelf! Zelf werd hij verrast door de Brigadecommandant, Brigade-generaal Kooij, met het rode erekoord voor zijn uitmuntende wijze van leidinggeven.

Na de daadwerkelijke overdracht werd Lkol Plender rondgereden in een MB Cdi voor een ereronde over het Vrijthof. Hierbij kon hij afscheid nemen van zijn geliefde Limburgse Jagers, de Vaandelwacht en het Reünieorkest Limburgse Jagers.

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT