Gewonden/ Nabestaanden Lunch 2021

Ondanks de Corona maatregelen is het toch gelukt om dit jaar in de Regimentsweek weer een gewondenlunch te organiseren. Dit jaar is er gekozen om de lunch uit te breiden naar gewonden en nabestaanden, omdat het gevoel leeft dat beide groepen zodanig in elkaar verweven zijn dat dit een dergelijke combinatie logisch maakt. 

Na een warm welkomstwoord van de Bataljonscommandant, Lkol Plender, werd een korte inleiding gegeven als inleiding voor de mini battlefield tour die aansluitend werd ondernomen. Hierbij werd een deel van de Operatie Market Garden van september 1944 nagelopen, met de nadruk op de opdrachten van 502 en 506 Parachute Infantry Regiment. De gevechten rond de bruggen van Son en Best hebben voor de deelnemers inmiddels geen geheimen meer. Daarbij werden we geholpen door een Amerikaanse para die zomaar het bos uit kwam gelopen!

Natuurlijk was deze mini battlefield tour slechts de kapstok van het veel belangrijkere onderwerp: de mogelijkheid voor gelijkgezindten om in een ontspannen setting samen te zijn en elkaar weer te kunnen zien en spreken. Terug op de kazerne werd daarom ook het Heimbetrieb opgezocht, om daar van de inmiddels gereedstaande lunch te genieten. 

Hopenlijk kunnen we dit volgend jaar weer een vervolg geven!

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT