Viaduct vernoemt naar Sm Jos Leunissen

Het viaduct Duivense Broek over de A12 in Duiven wordt vernoemd naar de in Uruzgan omgekomen militair Jos Leunissen (44). Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Duiven besloten. Het viaduct krijgt de naam Sergeant-majoor Jos Leunissen brug.

Leunissen stierf tijdens de missie in de Afghaanse provincie in juni 2007 door een ongeval met een eigen mortier. Hij liet een vrouw en dochter achter. In Duiven was hij actief in het vrijwilligerswerk.

"In principe wordt er gezocht naar kunstwerken in de laatste woonplaats van de militair", legt Tom de Bok van het Veteranenplatform uit. "Als dat niet kan dan kiezen we een andere plaats. Bijvoorbeeld de geboorteplaats of de laatste plaats van legering."

Voor de vrijheid

Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. De ministeries van Defensie en Infrastructuur en Waterstaat ontwikkelden in dat kader samen met het Veteranen Platform een plan om bruggen en viaducten te vernoemen naar militairen die sinds de Koreaanse Oorlog tijdens hun inzet voor vredesmissies omkwamen.

Bron: De Gelderlander.nl

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT