'Dying for freedom isn't the worst that could happen, being forgotten is'.

Naambordonthulling Azdin Chadli

Het bord hing al enige tijd op viaduct Slabroek over de A50, maar sinds 6 november is het officieel het Azdin Chadli viaduct.  Onder grote belangstelling van familie, vrienden en veel collega's van Azdin heeft in het gemeentehuis van Maashorst in Uden de officiële onthulling plaats gevonden. Er waren toespraken van de waarnemend burgemeester Rianne Donders, de voorzitter van het Veteranenplatform Hans Van Griensven en onze Regimentscommandant Rutger Saathof. Zowel Hans van Griensven als onze Regimentscommandant verwezen naar de spreuk 'Dying for freedom isn't the worst that could happen, being forgotten is'. Deze uitspraak, van o.a. luitenant-generaal der Limburgse Jagers Mart de Kruif (2009 C-RC South), staat vermeld op het kerkhof waar de naam van de Canadese Luitenant John Gordon Kavanagh vorig jaar werd onthuld, na decennia lang onbekend te zijn geweest.

Het project ‘vernoemen van bruggen en viaducten’ zorgt net als dit gold voor de familie van John Gordon Kavanaugh dat de naam van Azdin blijft leven, waarbij dit viaduct, nu voor altijd het ‘soldaat der eerste klasse Azdin Chadli viaduct’ symbool staat als fysiek eerbetoon aan Azdin. Een teken van ons respect. Een teken van onze dankbaarheid. De mensen die hier vandaag aanwezig zijn zullen Azdin natuurlijk nooit vergeten. Maar met de onthulling van zijn naam vandaag, op deze publieke plek, zal ook Nederland hem nooit vergeten.

Veruit de meest indrukwekkende toespraak was er van broer Mounir. "Veertien jaar geleden vertrok mijn broer naar Afghanistan met zijn collega's, vrienden en tweede familie. Naar een plek voor leed en onrecht. Hij ging om het goede te doen." 

image description
image description

Bijzonder aan deze bijeenkomst was de aanwezigheid van een groot deel van eenheid 2.4, die werd benadrukt door de eenheidsvlag die in de zaal hing. 

Behalve dat het viaduct de naam van Azdin draagt, staat boven op het viaduct naast het fietspad een informatiebord. De keuze voor dit wildviaduct benadrukt nog maar eens de band van Azdin met de natuur.

image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT