Nederlandse Veteranendag 2024

Regiments Limburgse Jagers goed vertegenwoordigt

Zoals gebruikelijk waren de Limburgse Jagers weer goed vertegenwoordigd tijdens de twintigste Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Deze dag draait om erkenning en waardering voor de mannen en vrouwen die zich ingezet hebben voor het beschermen van onze vrijheid.  Familie Krist was aanwezig bij de officiele opening van veteranendag in de Koninklijke Schouwburg,  en bij de aansluitende medailleuitreiking. 

Ons regiment neemt deel aan het defile met een detachement vanuit het parate bataljon, B Bulldag compagnie 42 BLJ en een detachement van de Regimentsvereniging Limburgse Jagers. Verder heeft de Regimentsvereniging een stand op het Malieveld, wat dient als trekpleister van alle mensen die ons een warm hart toedragen. De detachementen hebben na afloop van het defile hier gezamenlijk een klein biertje en een Els gedronken. Een goed voorbeeld van hoe oud en jong binnen de familie de Jager bij elkaar horen en met elkaar verbonden zijn. 

Voor elkaar, Altijd!

Terugblik uitreiking Kruis van Verdienste

Tijdens de eerste veteranendag in 2005 werden door, toen nog, Kroonprins Willem-Alexander Limburgse Jagers der 1e klasse J.M. Kloek en E.R. Jongbloed van Stabilisation Force Iraq 3 Limburgse Jagers gedecoreerd met het Kruis van Verdienste. 

De beide Limburgse Jagers hebben tijdens hun missie in Irak in mei 2004 met gevaar voor eigen leven voorkomen dat slachtoffers aan Nederlandse zijde zijn gevallen. Op het moment dat de groep van de beide soldaten bij het inrichten van een "vehicle checkpoint" op vijandige partijen stuitte, hebben zij beiden teruggeschoten zodat hun collegae dekking konden zoeken. Tijdens dit incident lagen beide soldaten voortdurend zelf onder vuur en stonden zij in een onbeschermde positie.

Het NOS journaal besteedde hier ook dit jaar aandacht aan.  Link naar NOS.nl

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT