Overlijden Limburgse Jager muzikant Leo Hanssen

Limburgse Jager muzikant Leo Hanssen overleden

Na een lang ziekbed is Limburgse Jager Muzikant Leo Hanssen overleden.

Leo hoorde als altsaxofonist tot de oudere garde van het ROLJ. Hij heeft korte tijd  het voorzitterschap van het Reünieorkest op zeer goede wijze bekleed. Vervolgens was hij haast ononderbroken tot heden als vicevoorzitter opgetreden. In die laatste functie heeft hij door het voortijdig wegvallen van voorzitters (door bestuurlijke redenen dan wel overlijden ) zonder haperen het interim voorzitterschap gedurende langere tijd uitgeoefend.

Ook heeft Leo Hanssen in 2017 de functie van voorzitter van het ”Lustrum 25 jaar ROLJ” op zich genomen. Hij heeft met zijn commissie een buitengewoon succesvol Lustrumjaar weten te realiseren. Optredens door heel Limburg, van Mook tot Eijsden, en daarnaast een korte concertreeks in onze voormalige Duitse locatie Seedorf en omstreken.

Door zijn rustige maar zeer gerichte optreden binnen het korps was hij de drijvende en onmisbare kracht van het ROLJ. Zeer waardevol voor het korps, maar ook voor ons Regiment dat met het korps een uitstekende muzikale ambassadeur heeft.

Redenen om hem op 10 december 2022 het predicaat Limburgse Jager van Verdienste toe te kennen.

Het Reünieorkest, als wel ons Regiment verliezen een markant persoon,  die eerst als actief dienstplichtig muzikant en later als Reünist muzikant het Regiment breed heeft vertegenwoordigd in binnen- en buitenland. 

Sterkte voor zijn echtgenote Corry en zijn gezin. 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT