In memoriam Piet Versteeg

piet versteeg

Overlijden van Piet Versteeg (bijnaam Hiep)

42 BLJ
Na eerst als dienstplichtge te hebben gediend is Piet Technisch Speacialist geworden. Bij 42 BLJ werd hij chauffeur op de S 65 AMX prgwt (pantser rups gewondentransport).

Uit de LIMBURGSE JAGER Juli 2013

Als er niet geoefend werd, draaide ik BHP- dienst. Dat hield in dat ik de dokter assisteerde tijdens het ziekenrapport. Na mijn bevordering tot KPL1 heb ik ook OOVD gedraaid op het KZV. In die tijd was dokter Jack van de Eng brigadearts. Mijn taken waren personeel aansturen, de apotheek draaien en bijvoorbeeld de tandarts assisteren. Dat was toen dokter Jan Roodenburg.

Ambulancechauffeur

In het laatste jaar van mijn verblijf in Seedorf ben ik in de weekeinden als vrijwilliger bij de ASB (Arbeiter Samarieten Bund) als ambulancechauffeur gaan werken. Dat was in de omgeving van Bremen. Dit werk was dan ook de aanzet om na mijn diensttijd ambulancechauffeur te worden. In 1977 ben ik bij Silo ziekenvervoer (nu BIOS groep) in Rotterdam begonnen. Daar heb ik maar liefst 34 jaar gewerkt. Inmiddels ben ik met prepensioen.”

Drie diorama’s

Nu heb ik veel meer tijd voor mijn hobby die is begonnen met het maken van miniatuurmodellen. Het maken van een BHP te velde is begonnen met het in elkaar zetten van een AMX-bouwpakket. Met wat veranderingen werd dit een AMX prgwt. Dit model alleen vond ik wat saai en heb er toen van alles bij gemaakt, zoals een BHP-tent, puptentjes, een woning, bomen en figuren. Ook heb ik een model van een Nekaf omgebouwd tot gewondenjeep en zelf een 1 tonner met aanhanger en een waterwagen gemaakt. Zo is mijn eerste militaire diorama ontstaan.

Het tweede diorama dat ik maakte, is een gedeelte van de werkplaatsen op de kazerne in Seedorf. Het stelt de cog ssv en bevo voor met een Nekaf in reparatie, een AMX met een mankement, het laden van een dikke Daf YA328 bij het bevogedeelte en de latere vervanger van de AMX de YPR.

Piet bleef Seedorf als inspiratie voor zijn hobby gebruiken. Zo maakte hij een model 1:100 van het gebouw van de SSVCie in Seedorf, die nu in onze Historische Collectie te bewonderen is. Ook de watermolen en het laadperron bij Godenstedt, waar de treinen met de pantservoertuigen werden geladen.

We zijn als Regiment dankbaar dat Piet, (Hiep) met zijn hobby aan onze Historische Collectie heeft bijgedragen de herinnering aan de tijd dat het 42e in Seedorf was gestationeerd.

Wij betuigen met deze bijdrage ons medeleven aan zijn echtgenote  Mieke en kinderen en wensen hen veel sterkte dit grote verlies te dragen

image description
BHP
image description
COG
image description
SSVCIE

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT