Reactie uitzending 'Wie het laatst lacht' SBS6

Reactie commandant

Afgelopen zaterdagavond 5 december was ons militaire embleem te zien op tv. Het embleem werd gebruikt voor het programma van Wendy van Dijk: 'Wie het laatst lacht', te zien op SBS6. De opvolgende zondag hebben wij middels een filmpje reactie gegeven op deze uitzending (onderaan dit bericht te zien). Het filmpje waarin onze commandant het een en ander uitlegt heeft heel wat stof doen opwaaien op Instagram en Facebook. Hopelijk brengt dit nieuwsbericht wat extra verduidelijking.

De feiten

Wij als bataljon maar ook als brigade hebben nooit gecommuniceerd met een van de betrokkenen rondom de uitzending. Het spreekt dan ook voor zich dat wij hier anders nooit akkoord mee waren gegaan. Wat wij nu met zekerheid kunnen zeggen is het volgende:

  • De pakken zijn (zoals wij hebben meegekregen van het management van Roy Donders) apart gehuurd via een verhuurbedrijf, los van defensie dus. 
  • Hoe zij aan de tank zijn gekomen is niet zeker, we weten dat het via een stichting is gegaan maar niet of dat in overleg is geweest met defensie. 

Hoe nu verder?

Inmiddels hebben wij direct contact met Wendy van Dijk en haar management. De fotograaf in de uitzending, William Rutten, heeft zijn excuses aangeboden en uitgelegd dat het uit pure onwetendheid komt. Wij gaan verder niet veel verklappen maar ons doel is duidelijk: een positief vervolg breien aan zowel de uitzending als onze reactie. 

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT