Regimentsjaardag 2021

Wat eindelijk weer een spetterend festijn had moeten worden is door alle omstandigheden helaas behoorlijk gedownscaled. Al tijdens de voorbereidingen moesten onder druk van de Coronamaatregelen aanpassingen gedaan worden zoals een maximaal aantal deelnemers en geen bataljons BBQ. Slechts enkele dagen vooraf liepen de besmettingen hoog op en werd het daardoor nog lastiger. Daarbij overstroomde op de dag voorafgaand aan de Regimentsjaardag een groot deel van ons geliefde Limburg en werden grote delen van het bataljon ingezet. Gelukkig wist de Regimentscommandant vast te houden aan een klein aantal belangrijke zaken zoals de herdenking en kranslegging door de Regimentscommandant, lkol Plender samen met de Regimentsoudste, Generaal Querido.

Algemene Vergadering

Gedurende deze dag werd ook de jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden, na 1 jaar afwezigheid door Corona. Mede door de omstandigheden waren er leden die op het allerlaatste moment afhaakten. Ondanks de minder grote opkomst werden er zeer belangrijke zaken besproken over de nabije toekomst van de VVRLJ. Zo word het bestuur van onze VVRLJ tevens het bestuur van de SRLJ, waarbij we hun taken en verantwoordelijkheden overnemen. Het stemrecht, dat al jaren anders werd uitgevoerd dan de officiële kleine lettertjes voorschreven, is aangepast naar een beter en logisch stemrecht voor alle betalende leden. Niet betalende leden kunnen nu eenmaal niet meebeslissen over oa financiële zaken. Als laatste grote wijziging is besloten om de vereniging breder open te stellen om beter in te kunnen spelen op de behoeftes van alle Limburgse Jagers.  Aangezien een vereniging en stichting juridisch lastig te combineren zijn blijven de VVRLJ en SRLJ gewoon bestaan maar zult u vaker de werknaam Stichting en Vereniging Regiment Limburgse Jagers (SVRLJ) tegen gaan komen. 

Nieuw bestuur

Aanstaande dinsdag worden de wijzigingen formeel door het passeren van de akte bij de notaris. Vanaf dat moment is het nieuwe bestuur actief en staat onder voorzitterschap van een zeer bekende Limburgse Jager: Kolonel Richard van Harskamp! Binnenkort zullen we het nieuwe bestuur aan u voorstellen. 

image description
image description

Limburgse Jager van Verdienste

Voorafgaand aan de AV werd adjudant BD Marijn Verbaant verrast door de Regimentscommandant: vanwege zijn optreden als Bataljons- Regiments- en Battlegroup Adjudant voor onze mannen en vrouwen en tevens voor zijn werkzaamheden binnen de VVRLJ waar hij vanaf het begin bestuurslid was, kreeg hij de Regimentswaardering Limburgse Jager van Verdienste. Deze oudste Regimentswaardering werd sinds 1954 slechts 40 keer eerder toegekend, dus adjudant bd Marijn Verbaant ontving nummer 41!

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT