Reportage ROLJ op TV

kessel

Reportage 'Bedank allemaol' van Limburgse Jagers begin november op televisie

'Bedank allemaol' het initiatief waarmee het muziekkorps van de Limburgse Jagers mensen eert die hebben bijgedragen aan bestrijding van het coronavirus, nadert zijn apotheose. Thans wordt de laatste hand gelegd aan een televisiereportage, die begin november door de Limburgse zender TVEllef wordt uitgezonden.

Het 53 muzikanten tellende Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) onder leiding van dirigent Jos Stoffels was afgelopen zomer in heel Limburg met grotere en kleinere concerten actief om zorgmedewerkers, hulpverleners en verder iedereen die zich tijdens de coronacrisis uit de naad heeft gewerkt te trakteren op (nieuwe) muziek. Als 'extraatje' stelde het korps een nieuwe tekst op met als titel 'Ode aan de helde in de zörg'

TVEllef volgde het korps tijdens zijn zomertour langs onder meer Kerkrade, Maastricht, Stein, Thorn, Stevensweert, Ohé en Laak, Geijsteren en Lottum. Naast het registreren van concerten, interviewde de omroep diverse mensen uit de zorg en van hulpdiensten. Al die opnames resulteren in een serie die in november in verschillende afleveringen op televisie wordt uitgezonden.

Bron De Limburger

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT