Onthulling naambord Eerste Luitenant Tom Krist.

In het bijzijn van de ouders van Tom, collega’s, familie en vrienden is donderdag 7 april, onder het viaduct in Berkel – Enschot, het naambord van Eerste Luitenant Tom Krist officieel onthuld.

Wij zijn als Regiment Limburgse Jagers trots op de onthulling van het naambord van de Eerste Luitenant Tom Krist. Deze en andere naamborden zijn geplaatst na besluit door het Ministerie van Defensie in samenwerking met het Veteranen Platform. Hieruit is in 2019 het plan ontwikkeld om bruggen en viaducten in Nederland te vernoemen naar militairen, die tijdens hun onvoorwaardelijke inzet voor de veiligheid van andere zijn omgekomen.

Door het plaatsen van de naamborden herdenken we, tonen we respect en dankbaarheid aan hen die het hoogste offer brachten. Daarnaast zijn ze een waarschuwing voor de toekomst, dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Tom vertrok 15 jaar geleden naar Afghanistan. Hij was goed opgeleid voor de missie. “Hij was waar hij wilde zijn, deed wat hij wilde doen” sprak de vader van Tom tijdens de onthulling. Op 10 juli 2007 wordt de patrouille van Tom, op de markt in Deh Rawod, geraakt door een zelfmoordenaar. Tom raakt zwaar gewond en overlijdt op 12 juli in Nederland. Tom is weg… Maar van familie nemen we geen afscheid. Hij, maar zeker ook zijn familie blijft voor altijd verbonden met de familie de Jager.

“Voor elkaar, Altijd!”

image description
image description
image description

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT