Uitreiking Limburgse Jager van Verdienste

Sayen van Mieghem - 43e Limburgse Jager van Verdienste

Te midden van een groot aantal regimentsgenoten ontving Korporaal der eerste klasse Sayen van Mieghem op 14 maart de 43e Limburgse Jager van Verdienste. Deze prestigieuze Regimentswaardering is de oudste en bestaat al sinds 1953. Hij wordt uitgereikt aan personen die zich buitengewoon inspannen voor het Regiment. De, totaal verraste, Sayen van Mieghem valt al jaren in zeer positieve zin op. Als werknemer van de sectie S1 van 42 Bataljon Limburgse Jagers heeft hij de afgelopen jaren zeer veel werk verzet voor zowel het bataljon als voor het Regiment. Hierbij heeft hij zich op buitengewone wijze ingespannen om te allen tijde het Regiment op zeer positieve wijze uit te dragen, zowel binnen de krijgsmacht als daarbuiten.

Dit deed hij op een zeer enthousiaste wijze waarbij hij vooral veel initiatief vertoonde. Ondanks, of misschien zelfs dankzij, lange tijd personeelstekort binnen zijn werkomgeving liet hij zien dat hij een grote steun voor de Regimentscommandant was. Door de opgedane ervaring waren zijn gevraagde en ongevraagde adviezen altijd van grote meerwaarde. Zowel in de voorbereiding als uitvoering wist hij door meedenken op hoger niveau altijd te zorgen dat zaken tijdig waren aangevraagd, uitgewerkt of uitgevoerd. Hierbij had hij geen extra aansporing nodig, door zijn hoge mate van verantwoordelijkheidsbesef, initiatief, aanpassingsvermogen en professionaliteit. Zijn manier van communiceren leidde altijd tot acceptatie, bij alle lagen van het Regiment, ook buiten de daadwerkelijke werkomgeving.

Verder heeft hij de, niet officieel bestaande, functie van Regimentskorporaal met veel allure vervult, waarbij hij er niet voor schroomde om te spreken in het openbaar, ook tijdens grootschalige activiteiten zoals openbare beëdigingen. Hierdoor was hij voor velen, onder andere nabestaanden en veteranen, een duidelijke uitdrager van het Regiment. Hierdoor was hij van grote meerwaarde voor erkenning en waardering van onze achterban.

Naast zijn organieke werkzaamheden binnen het bataljon wist hij ook van grote meerwaarde te zijn voor de Regimentsvereniging (Stichting en Veteranen). Nooit werd er tevergeefs een beroep op hem gedaan. Zowel voor adresseren en versturen maar ook ophalen van tijdschriften in België enzovoorts.

Door het uitreiken van deze waardering aan de Korporaal der eerste klasse Sayen van Mieghem is zijn uitzonderlijk presteren voor de hele familie de Jager voor altijd zichtbaar.

« GA TERUG NAAR HET OVERZICHT